FB stránka

Indonésie, aneb jak cestovat jen s malým batohem

Rozhodl jsem se, že navštívím Indonésii a jen s malým baťůžkem ji trochu procestuji.
Vyhradil jsem si na to jeden měsíc a v tomto článku bych se s vámi rád podělil o své zážitky.
Zároveň byste po přečtení článku měli vědět úplně vše potřebné pro váš vlastní nejen fotografický výlet do této krásné a velice návykové země. Přeji příjemné čtení a pevné odhodlání cestovat a fotit.

Přípravy a odlet

Na začátek bych rád řekl, že procestovat celou Indonésii za jeden měsíc je zcela nemožné. Pod Indonésii spadá rovných 17 508 ostrovů. Ano, číslo čtete správně. Než jsem na cestu vyrazil, nečekal bych, že tolik ostrovů má celá naše planeta, natož pouze jedna jediná země. Projet jen střední Jávu mi trvalo déle než týden. Musel jsem se tedy spokojit pouze s několika málo ostrovy, které jsem stihl.
Číst dále…

Přílet a první fotky

Po příletu potřebujete vyřídit několik základních věcí, nejčastěji v tomto pořadí.
Dostat se z letiště do místa kde budete bydlet. Taxíky z letiště jsou hrozně drahé a nemohu je doporučit. Mnohem lepším způsobem je stáhnout si na letištním wifi aplikaci “Grab”, což je lokální obdoba místního Uberu. Také je možné stáhnout alternativu jménem Go-Jek, ale ta potřebuje registraci s lokální simkou a tu většinou ještě nemáte.
Číst dále…

Vánoce, příroda a lidé

Jiný kraj, jiný mrav a tak jsem si nebyl jist, jak budou na foťák reagovat. Ale, protože jde o Asii a lidé v Asii jsou obecně velmi milí a přívětiví, problém nebyl žádný. Kdykoliv se na někoho místního podíváte, automaticky se usměje. Pokud se na něj usmějete vy, úsměv vám vrátí ještě větší. Je to extrémně návykové a musím přiznat, že mi to v ČR hodně chybí. Nikdo cizí mi zde úsměv nevrací a často se vlastně ani nedívá.
Číst dále…

Kontrasty civilizace a cestování mezi ostrovy

Jeden z mých výletů jsem si naplánoval k činné sopce Mt. Agung.
Tahle sopka o sobě dala koncem listopadu vědět velkým výbuchem a od té doby je v jejím okolí 10 Km zóna, kterou bylo výrazně doporučeno opustit (při posledním výbuchu zemřelo až 1000 lidí).
Číst dále…

Komunikaci, bydlení a závěrečné tipy

Celou dobu tady sice povídám o cestování, ale dlužím vám ještě informace o bydlení.
V Indonésii si můžete vybrat vilu s bazénem, nebo hotel a zaplatíte 1000 Kč denně, nebo si vystačíte s home-stay pokojem za 200 Kč denně.
Číst dále…